Α.Ο Απόλλων Απολλώνων

Αποτέλεσμα εικόνας για Απόλλων Απολλώνων

Ο Στέργος Σταμπολλής Απολλωνιάτης υπαξιωματικός ήρθε το 1926 από την Αθήνα και πρωτοδίδαξε το ποδόσφαιρο στο χωριό του ενώ συγχρόνως εκτελούσε και χρέη προπονητή .

Τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα του χωριού άρχισαν οι: Γιώργος Κούτρος, Μιχάλης Παπαδημητρίου, Γιώργος Σταμπολίδης, Γρηγόρης Τσοπανάκης ,Φώτης Κουτσονικόλας ,Νίκος Κούτρος, Χρυσόστομος Καστέλης, Παναγιώτης Πιπέρης, Μανώλης Καραμανώλης ,Γιάννης Πίσσας, Κώστας Δεληκωνσταντης .

Ιδρυτής και πρόεδρος της ανεπίσημης αυτής ομάδας ήταν ο δάσκαλος Γιώργος Καραμανώλης.

Στην τοποθεσία Περιβολάκι σημερινή πλατεία του χωριού σε ένα πρόχειρο γήπεδο που υπήρχε και έπαιζαν μεταξύ τους η νεαροί Απολλωνιάτες.

Το 1938 ήταν η χρονιά που άρχισαν να γίνονται αγώνες στην πόλη και στα χωριά, τότε ακριβώς ο Χρυσόστομος Τριανταφύλλου ανέλαβε την πρωτοβουλία να ιδρύσει την ομάδα Απόλλων Απολλώνων για λόγους εθνικούς αφού αρχικά υπήρξε σαν μυστική οργάνωση και να διατελέσει πρόεδρος της.

Συνεχιστές της ποδοσφαιρικής ιστορίας των Απολλώνων του 1938 ήταν οι Αγαπητός Καραμανώλης Δημήτρης και Κώστας Χατζηδιάκος Μιχάλης Μιχαλάκης Θανάσης έντονα Γιάννης Αλαφάκης Περικλής Συρίμης Κώστας και Παναγιώτης Κουτσονικόλας Γιάννης Χατζηδιάκος Φίλιππος Σαχινίδης και Νίκος Καστανίδης τερματοφύλακας μεγάλης κλάσης και σπουδαίος δρομέας συνήθως οι παίκτες του Απόλλωνα έπαιζαν κόντρα σε Ιταλούς και Γερμανούς ξυπόλητη είτε με τις μπότες πολλές, φορές πήγαιναν με τα πόδια στο χωριό της Ελεούσας για να παίξουν όταν τους καλούσαν οι Ιταλοί στρατιώτες.

Η ιστορία του ροδιακού αθλητισμού Ρόδος 1987 σελίδα 109.Το γήπεδο του χωριού μας